Sektioner

Helsingborgsspexet är uppdelat i olika, mer eller mindre logiskt namngivna, sektioner utifrån vad de gör i spexet: syr, bygger, sminkar och lagar mat tillexempel.
Varje sektion har en ansvarig som håller lite extra kontakt med styrelsen och andra sektioner, som helt enkelt ser till att det som behöver göras blir gjort. Är det något du undrar, släng gärna iväg ett mail till: info@helsingborgsspexet.se

Styrelsen

Styrelsen har det övergripande ansvaret för spexet, både som förening och pjäs.
Styrelsen väljs varje vår på årsmötet, även kallat Spexnyår.

Det finns fem poster inom styrelsen:

Spexmästaren, Felix Abeln
Det som i andra organisationer ofta kallas ordförande med en sådans normala plikter; alltså se till att styrelsen faktiskt gör någonting.

Vice spexmästare, David Zamora Torres
Fungerar som vice ordförande, tar hand om såna saker som annars kan falla mellan stolarna och är allmänt hjälpsam när övriga styrelsen får mycket att göra.

Skattmästaren, Samuel Moore
Skattmästaren är spexets kassör och ansvarar för att de pengar som vi får in inte slösas bort på inte så nödvändiga saker.

Producenten, Vakant
Producenten är den som har mest direktkontakt med sektionerna, den som samordnar och håller koll och ansvarar för produktionen helt enkelt.

I&T, Vakant
Info & Teknik försöker se till att alla spexare vet vad som händer och att allmänheten vet att vi finns och kommer för att titta.
Kontakta oss gärna på info@helsingborgsspexet.se

Sektioner

Våra Sektionsledare tillsätts varje höst på vårt höstmöte. Då får vem som helst som vill vara medlem i Helsingborgsspexet visa sitt intresse för en post. Undantag från detta är  posterna Manusförfattarna samt Skryt som varje år väljs in på årsmötet som hålls under våren. 

Kostymnissarna

Vi är sektionen som svidar upp scengångarna efter alla konstens regler. Efter djupdykningar i spexrummets lager och diverse dialoger med alla möjliga, och ibland helt omöjliga, spexare, blir vi kreativa. Nålar i fingrarna och trådar i håret är inget ovanligt.

Huvudnissan: Vakant

Manusgruppen

Vi är en av de mäktigaste grupperna i spexet! Eller ja, allting är ju relativt… men vi spenderar i alla fall flera timmar med våra spexiga hjärnor på fullvarv för att komma på vad just årets produktion ska handla om. Blod, svett och tårar! Nja, blodet lämnar vi därhän, tårarna kommer väl mest ur skratt men svettigt blir det ju närmare deadline vi kommer.

Manuschef: Freja Lööf

Oooorkestern

Vi i Oooorkestern är ett gäng tappra trubadurer, med uppgift att förgylla Spexet med de renaste toner. Med kraft i arm och mod i barm framför vi allt våra tappra kapellmästare befaller oss. Vi sviker aldrig i vår heliga plikt, och vi har alltid lika roligt när vi gör vad vi gör bäst: ROCKAR!

Kapellmästaren: Vakant

Paparazzi

Paparazzi är spexets dokumenterare. Det är vi som ser till att allt blir förevigat och sparat till eftervärlden, med andra ord, vi fotograferar.

 Papa: Vakant

Pyssel&Papp-orna

Ett mycket viktigt gäng. De är de som bygger kulissen som gör att hela spexet blir spexet med stort S. Om scengångarna är presenten så är Pyssel&Papp-orna det fina pappret runt om – med rosett och allt!

Scenmästare: Vakant

Scengångare

Trots ordleken med scen och djuret sengångare så ska man inte missta scengångarna för ett långsamt eller segt gäng. I denna sektion samlas spexare som gillar att agera och stå i rampljuset. När ridån går upp är det scengångarna som står längst fram på scenen och gestaltar hela skådespelet med hjälp av kropp, röst och diverse tillhyggen! Vi skäms inte för oss och har (nästan) ingenting emot att dra på oss en illröd kroppsstrumpa i barnstorlek om det skulle behövas.

Störst fokus för scengångarna ligger på Helsingborgsspexets huvudproduktion som går av stapeln varje vår i April, men utöver detta kan vi även genomföra kackel på olika evenemang och sammankomster efter önskemål.

Regissör: Vakant

Se&Hör

Ett-två tagning! Ljud-och ljus ser till att scengångarna hörs och syns, för gör de inte det så finns de inte! De har makten och ljuset och bemästrar de mest av alla komplicerade knappar på sitt mixerbord utan problem.

S’ör: Vakant

Sexmästeriet

Sektionen i Helsingborgsspexet som festar till det, lagar den godaste maten och blandar den ljuvligaste punschen! Denna sektionen fixar till festen så att den blir som aldrig förr och ser till att spexarna har orken och energin att göra vad det nu är som behövs göras.

Sexmästaren: Vakant

Snyggeriet

Snyggeriet är de som sminkar alla scengångare inför föreställningarna. Ibland blir de väldigt snygga, ibland inte. De har makt med sin pensel!

Snyggast: Vakant

Sporrarna/Marknadsföring

Sporrarna är Spexet huvudkärna och ser till att spexet får den uppmärksamhet det förtjänar! De ser även till Spexets överlevnad i form av sponsring av olika slag.

Pepp-mästaren: Vakant

Skryt

När man vill få till en riktigt trevlig liten sketch eller teaterscen, förutom den årliga föreställningen, då är det skrytet man pratar med! Skrytmästare ansvarar för att se till att Helsingborgsspexet visar upp sig i sitt allra bästa ljus. Vi syns, vi hörs, vi finns!

Skrytmästare: Marlon Abeln

 

Sugen på att söka till någon av sektionerna? Eller känner du att du eller ditt företag kan hjälpa spexet?  Kontakta gärna oss på:

info@helsingborgsspexet.se