Årets spex

Helsingborgsspexet 2019

Slaget om Wilderness

Eller

Käpprätt åt skogen


Hallå hallå! Vad kul att du är nyfiken på vad årets spex ska handla om!

Den 17 november hade vi våran Manusgasque där årets manus presenterades! 

Och nu kan vi äntligen berättat vad årets manus kommer att handla om och vad ni kan komma och kolla på i April 2019! 

Årets uppsättning av Helsingborgsspexet kommer att ta med er på en spännande kamp mellan Nord- och Sydstaterna i USA då ett inbördeskrig härjar för fullt i hela landet. Nordstaternas general Ulysses Grant ställs inför sin första insats på slagfältet, men med Lincoln i ena handen och flaskan i andra tar han stapplande steg som en ny ledare. Samtidigt håller hans två kumpaner Frank och Albert på att försöka imponera på lägrets nya sjukvårdare Florence. 

I sydstaternas läger ska generalen Robert E. Lee träffa på sina två nya soldater som kommer få fram sidor hos honom som han gömt låååångt in i garderoben. En av soldaterna är Emelie som förklätt sig till en man, den andra är ingen mindre än menige Leeroy Jenkins. Vad de båda sidorna inte vet är att Florence i själva verket är en dubbelagent och agerar därför sjukvårdare åt både nord och syd i hopp om att stoppa kriget och undvika att någon blir skadad. Ni kommer få ta del av historien så som den aldrig var menad att berättas.

Studenthumor, historiska anekdoter, och en hel del skämt om ingenjörer är bara några fraser som beskriver Slaget om Wilderness eller Käpprätt åt skogen.

Biljetter till årets föreställning går att köpa direkt av oss i Helsingborgsspexet via info@helsingborgsspexet.se eller via ticketmaster.se ( Dunkerskulturhus)