×

Vi är sektionerna

Våra Sektionsledare tillsätts varje höst på vårt höstmöte. Då får vem som helst som vill vara medlem i Helsingborgsspexet visa sitt intresse för en post. Undantag från detta är  posterna Manusförfattarna samt Skryt som varje år väljs in på årsmötet som hålls under våren. 


Vi är Se och Hör

S’ör
Vakant

Ett-två tagning! Ljud-och ljus ser till att scengångarna hörs och syns, för gör de inte det så finns de inte! De har makten och ljuset och bemästrar de mest av alla komplicerade knappar på sitt mixerbord utan problem.


Vi är Kostymnissarna

Vi är sektionen som svidar upp scengångarna efter alla konstens regler. Efter djupdykningar i spexrummets lager och diverse dialoger med alla möjliga, och ibland helt omöjliga, spexare, blir vi kreativa. Nålar i fingrarna och trådar i håret är inget ovanligt.

Huvudnissan
Sara Rosberg


Vi är Manusgruppen

Manuschef
Freja Lööf

Vi är en av de mäktigaste grupperna i spexet! Eller ja, allting är ju relativt… men vi spenderar i alla fall flera timmar med våra spexiga hjärnor på fullvarv för att komma på vad just årets produktion ska handla om. Blod, svett och tårar! Nja, blodet lämnar vi därhän, tårarna kommer väl mest ur skratt men svettigt blir det ju närmare deadline vi kommer.


Vi är Oooorkestern

Vi i Oooorkestern är ett gäng tappra trubadurer, med uppgift att förgylla Spexet med de renaste toner. Med kraft i arm och mod i barm framför vi allt våra tappra kapellmästare befaller oss. Vi sviker aldrig i vår heliga plikt, och vi har alltid lika roligt när vi gör vad vi gör bäst: ROCKAR!

Kapell-mästare
Robin Göransson


Vi är Paparazzi

Papa
Fanny Zolotarevskaia

Paparazzi är spexets dokumenterare. Det är vi som ser till att allt blir förevigat och sparat till eftervärlden, med andra ord, vi fotograferar.


Pyssel&Papp-orna

Ett mycket viktigt gäng. De är de som bygger kulissen som gör att hela spexet blir spexet med stort S. Om scengångarna är presenten så är Pyssel&Papp-orna det fina pappret runt om – med rosett och allt!

Scenmästare
Christoffer Houltz


Scengångare

Regissör
Freja Lööf

Trots ordleken med scen och djuret sengångare så ska man inte missta scengångarna för ett långsamt eller segt gäng. I denna sektion samlas spexare som gillar att agera och stå i rampljuset. När ridån går upp är det scengångarna som står längst fram på scenen och gestaltar hela skådespelet med hjälp av kropp, röst och diverse tillhyggen! Vi skäms inte för oss och har (nästan) ingenting emot att dra på oss en illröd kroppsstrumpa i barnstorlek om det skulle behövas.

Störst fokus för scengångarna ligger på Helsingborgsspexets huvudproduktion som går av stapeln varje vår i April.


Sexmästeriet

Sektionen i Helsingborgsspexet som festar till det, lagar den godaste maten och blandar den ljuvligaste punschen! Denna sektionen fixar till festen så att den blir som aldrig förr och ser till att spexarna har orken och energin att göra vad det nu är som behövs göras.

Sexmästare
Marlon Abeln


Snyggeriet

Snyggast
Hanna Söderberg

Snyggeriet är de som sminkar alla scengångare inför föreställningarna. Ibland blir de väldigt snygga, ibland inte. De har makt med sin pensel!Sporrarna

Sporrarna är Spexet huvudkärna och ser till att spexet får den uppmärksamhet det förtjänar! De ser även till Spexets överlevnad i form av sponsring av olika slag.

Peppmästare
Ib Thorup


Skryt

Skrytmästare
Marlon Abeln

När man vill få till en riktigt trevlig liten sketch eller teaterscen, förutom den årliga föreställningen, då är det skrytet man pratar med! Skrytmästare ansvarar för att se till att Helsingborgsspexet visar upp sig i sitt allra bästa ljus. Vi syns, vi hörs, vi finns!


Vill du gå med en i en av våra sektioner släng gärna iväg ett mejl till info@helsingborgsspexet.se. Det går även att skriva till oss på facebook så fixar vi att du hittar rätt. Det går också hur bra som helst att gå med i en av våra allmänna möten.